Aktuellt

Premiär på Båtmässan i Helsingfors i mars 1 - 10


08.02.2019

 

Premiär på Båtmässan i Stockholm:

 

Alucat® W10 – en katamaran för krävande förhållanden

Den finsk båttillverkaren Alucat Catamarans Ltd presenterar på Båtmässan i mars 2019 sin nya båtmodell med två skrov, typmärkt Alucat® W10. Denna katamaran är 5,9 meter lång och 2,3 meter bred.

 

 

Alucats svar på den ökade efterfrågan på mångsidiga båtar

Två skrov gör katamaraner stabila och grundgående – egenskaper som uppskattas av yrkesmänniskor. I synnerhet brand- och räddningspersonal, de som behöver båtar i sitt arbete, fiskeguider och andra företag som sysslar med naturturism till sjöss sätter ett stort värde på dessa egenskaper. En ca 80 cm bred bogramp finns som tillval för att göra det lätt för i synnerhet rörelsehindrade att ta sig in i båten. De platta däckytorna gör det möjligt att ta sig runt i rullstol på båten. Som tillval finns en stege till bogrampen som gör det lätt för dykare eller simmare att ta sig upp i båten.

 

Kan lastas direkt från stranden utan brygga

Med sin stabila konstruktionen, bogramp och dubbla skrov är båten grundgående, vilket gör det lätt att komma till stranden och färdas på grunt vatten. Motorn kan fästas i en motorhiss (tillval) vilket gör att vilken strand som helst lämpar sig för av- och pålastning av Alucat.

 

Rymlig däckyta möjliggör omfattande extrautrustning

I standardkatalogen ingår utöver Alucat W10 Tour-modellen, som visas upp på Båtmässan, även Sport-, Fish-, Work-, Rescue-, Accessible- och Cabin-modellerna. Samtliga modeller kan naturligtvis utrustas individuellt enligt kundens önskemål och behov. För exempelvis fisketurism eller utflykter kan det vara intressant med olika bord- och bänklösningar, kylskåp, ljudsystem, kabinuppvärmning eller varför inte en kemtoalett.

 

Den nyaste modellen visar upp Alucat Catamarans Oy:s långa erfarenhet

Katamaranen är stabilare än traditionella båtar med v-skrov tack vare den valda konstruktionen och ett ständigt pågående utvecklingsarbete. Katamaranens glidegenskaper gör att det krävs mindre effekt för glid, vilket resulterar i måttlig bränsleförbrukning. För W10-modellen rekommenderas en motor med 100–150 hästkrafter och båten kan transporteras på landsväg på en Alucat-trailer som kan dras av en personbil.

 

Båtens konstruktör Tarmo Konttinen på Alucat Catamarans Ltd är entusiastisk över nykomlingen: Alucat W8 tog år 2017 hem priset som Nordens bästa fiskebåt. Denna gång var vårt mål att ta fram världens bästa båt i denna klass.” 

 

En nyckelfärdig Alucat® W10-katamaran kostar från 35 900 euro (inkl. 25 % moms) och uppåt.

 

Alucat® is SAFE. In real life, it means Stability, Area, Flexibility and Economy.

“That you’d return home”


Tillbaka till nyheter