Ajankohtaista

Ensiesittelyssä Helsingin venemessuilla 8 - 17.2 2019


22.01.2019

 

Ensiesittelyssä Helsingin Venemessuilla:

 
Alucat® W10 – katamaraani Vaativaan käyttöön

Kotimainen venevalmistaja Alucat Catamarans Oy esittelee helmikuun 2019 Venemessuilla uuden kaksirunkoisen venemallinsa, joka on tyyppimerkiltään Alucat® W10. Katamaraanin pituus on 5,9 metriä ja leveys 2,3 metriä.

 

 

 

Alucatin vastaus monikäyttöveneiden lisääntyneeseen kysyntään

Kaksirunkoisuudesta johtuva katamaraanialuksen vakaus ja esteettömyys ovat ominaisuuksia, joita ammattilaiset arvostavat. Erityisesti palo- ja pelastustoimen henkilöstö, työssään venettä tarvitsevat, kalastusoppaat ja muut vesillä tapahtuvaa luontomatkailua järjestävät yritykset pitävät näitä ominaisuuksia arvossaan. Veneeseen nousu on tehty helpoksi erityisesti liikuntarajoitteisille n. 80 senttiä leveän, optiona saatavan keularampin kautta. Suoran lattiapinnan ansiosta veneen sisäpuolellakin on mahdollista liikkua pyörätuolilla. Lisävarusteena keularamppiin on saatavissa nousuportaat, jolloin sukeltajan tai uimarin on helppo nousta veneeseen myös vedestä.

 

Lastaus mahdollista suoraan rannalta ilman laituria

Vankka rakenne, keularamppi ja kaksoisrungon ansiosta saavutettu matala syväys mahdollistavat helpon rantautumisen, sekä matalassa vedessä ajamisen. Veneen moottori voidaan kiinnittää lisävarusteena saatavaan hissiin, jolloin käytännössä ranta kuin ranta sopii Alucatin purku- ja lastauspaikaksi.

 

tilava lattiapinta mahdollistaa monenlaisen lisävarustelun

Perusmallisto sisältää messuilla esillä olevan, Alucat W10 Tour -mallin lisäksi myös Sport-, Fish-, Work-, Rescue-, Accessible- ja Cabin- mallit. Kaikki mallit voidaan luonnollisesti varustella myös yksilöllisesti asiakkaan toiveiden ja tarpeiden mukaan. Esimerkiksi kalastusmatkailua tai retkeilyä ajatellen erilaiset pöytä- ja istuinratkaisut, jääkaappi, äänentoisto, hytin lämmitys tai vaikkapa kemiallinen WC voivat olla tilaajan hankintalistalla.

 

Alucat Catamarans Oy:n pitkä kokemus näkyy uusimmassa mallissa

Rakenneratkaisujen ja jatkuvan kehitystyön ansiosta katamaraani on tavanomaista v-pohjaista venettä vakaampi. Se nousee helpommin ja pienemmällä teholla liukuun, minkä ansiosta polttoaineen kulutus on maltillinen. Moottorisuositus W10 -mallilla on 100 - 150 hevosvoimaa ja veneen kuljettaminen maantiellä onnistuu henkilöautovetoisella Alucat -trailerilla.

 

Veneen suunnittelija Tarmo Konttinen Alucat Catamarans Oy:stä on innoissaan uudesta tulokkaasta: ”Vuonna 2017 Alucat W8 palkittiin Pohjoismaiden parhaana kalastusveneenä. Nyt tavoitteena oli tehdä maailman paras vene luokassaan.” 

 

Ajovalmiin Alucat® W10 -katamaraanin myyntihinnat alkavat 35 800 eurosta (sis.ALV 24%).

 

Alucat® is SAFE. In real life, it means Stability, Area, Flexibility and Economy.

“That you’d return home”


Takaisin uutisiin